Förhandssnacket har varit intensivt och releasen har skjutits upp ett antal gånger men nu är den här; CAOs senaste skapelse, Vision. Tanken var att släppa cigarren i november 2006 men man beslöt alltså att skjuta upp releasen till våren 2007 för att få in ytterligare lagring för cigarrerna. Är man i behov av en resehumidor kanske det kan vara idé att köpa en låda med CAO Vision då lådan är en komplett humidor, med fuktare och hygrometer samt blå LED-belysning vilket adderar till den moderna looken.

cao-vision-travel-humidor.jpgVision kommer i tre olika storlekar; 5×50 Robusto (Catalyst), 6×50 Toro (Epiphany), samt 6.25×52 Torpedo (Prana). Täckbladet är dominikanskt, medan man inuti cigarren hittar Dominikanska, Nicaraguanska och Brasilianska blad. Smakar det så kostar det, räkna med att få betala mellan 240 och 320 USD per låda för godsakerna. Styckpriset ligger på mellan 12 och 16 USD.

Första intrycket skriker vräkigtt och ”noveau riche”. Har preferenser åt det klart mer klassiska hållet, hellre träpanel än borstad aluminium så att säga. Samtidigt röker man inte humidoren, den kan ju gott få stå i en garderob någonstans… Men vad är det då man betalar för?

Club Stogie har en tidig recension av cigarren, omdömet var inte odelat positivt. Top 25 Cigar har en lite senare recension och är väldigt nöjda med cigarren som sådan (91 i betyg).