De flesta kanske associerar DNs dryckesartiklar med Kronstams vintips men det finns en del av annat slag att läsa på där. Här är några tips:

  • Sura äpplen ger ljuva droppar: Lite längre artikel, inklusive tips, om calvados. Historia, märken och köptips blandas med egna kommentarer.
  • Rom – en riktig rövarhistoria: Liksom ovan nämnd artikel… fast om rom. Inleds med lite tips, framför allt i det högre prissegmentet, för att senare handla om historia och lite tillbehörstips. Missa inte heller den, i sammanhanget, besläktade artikeln om rom-drinkar. Särskilt med tanke på romens ställning som drinkbas.
  • Dyrbara droppar lockar svenskar: lång och ingående artikel om Islay-whisky och dess historia samt den relation som vi svenskar har till denna så populära skotska whiskysort.

Och varför begränsa sig till DN? Efter en stunds tittande på Tasteline så hittar man några fler lästips:

  • Mörk rom tar plats i finrummet: Kort och koncis artikel om mörk rom (well, d’uh), komplett med tips och betyg. Kul notis: Duane Dove, från Noble Spirits-avsnittet om rom, finns med på ett litet hörn.
  • Tasteline expert – Cognac: En av Tastelines medlemmar har sett det för gott att göra sina kunskaper tillgängliga för andra medlemmar. Läs om cognac i matlagning, prisvärdhet och annat eller varför inte ställa en egen fråga.

Slutligen: för den som känner att han/hon vill läsa mer om just calvados kan jag varmt rekommendera Calvados : Världens finaste äppelbrandy av Henrik Mattsson. Informativ, välskriven och med bedövande vackert foto.