Fram med pennorna, pojkar och flickor, redan nu är det dags att fundera på vad ni verkligen vill ha under granen. Här följer en liten sammanställning:

  • 162_1.jpgVisst, det är inet en bil men Bentley Collection har gett ut en humidor för den stilmedvetne. 80 mm bred, 227 mm lång och 176 mm hög är den smäckra tingesten, valnötsträ hela vägen och med en Credo-fuktare samt hygrometer. Fyndpriset för humidoren är £3617.02 exklusive moms. Dessutom kan det vara en idé att lägga in en beställning nu då leverans tar dryga 20 veckor.
  • Och apropå humidorer; varför nöja sig med en vanlig när man kan få en tärningsformad? Vivre säljer denna ”smäckra” pjäs för $3760. Namnet? Vegas, baby!
  • Om du, liksom jag, av någon anledning inte bjöds in till Davidoffs jubileumsmiddag finns fortfarande chansen att fira jubileumet. Davidoff Diademas Finas heter denna perfecto (6 3/4 x 50) och är tänkt att likna en av Davidoffs Diademas-cigarrer från 1948. För 10 cigarrer får man betala $220. Finns att köpas i Davidoffs egna shop på Madison Aveny, New York.
  • Företaget Saladini Cutlery säljer en cigarrsnoppare, model bords-. Tagliasigari da Tavolo heter tingesten, har två stycken skärmöjligheter för cigarrer och kommer i antingen olivträ eller horn. Kostnad ligger på dryga $200.
  • 2.jpg

Dessa tips hittades på den underhållande shoppingbloggen Luxist