Och så var det det här med smånotiser från den goda sidan av livet:

  • CigarAdvisor har en liten godbit: Altadis (tidigare onämnd i nyheter om uppköp) kommer ut med en ny cigarr i maduroformat och det är inte vilket märke som helst: Romeo y Julieta Vintage Maduro. Cigarren kommer med svärtat täckblad från Connecticut, Sumatratobak odlad i Ecuador till bindern och till inlagan har man en blandning från Dominikanska Republiken, Nicaragua samt Peru.
  • Cigar Cyclopedia skriver i sin nyhetsspalt att senaste modet i Indien är att anordna bröllop i… cigarrbarer. I takt med att folk fått upp ögonen för god mat och vin så har även cigarren fått en renässans. Detta har inte gått obemärkt förbi; Davidhoff har sett till att etablera sin närvaro i duty free-affärer, cigarrbutiker och i restauranger runt om i Indien.
  • Cigar Aficionado har en bild och en blänkare om att tillbehörstillverkaren Xikar kommer ut med en ny cigarrsnoppare, vid namn Xikar Exotic Wood. Förbisett bristen på fantasi i namnet kommer verktyget i tre olika träsorter. Rekommenderat utpris ligger på dryga hundra dollar.
  • Något för den whiskytokige: Isle of Jura har nu ett erbjudande som säkerligen får det att vattnas i munnen på mången entusiast. Jura Fellowship innebär att den besökande kommer spendera fem dagar inhöljd i whiskyns värld. Allt från att få jobba jämsides med destillerifolk till utforskande av ön och boende i ”the lodge”. Allt till det facila priset av £1000 per besökande.
Annonser