Återigen lite blandat från den värld som kluckar och ryker:

  • Evighetssagan Altadis <=> Imperial verkar aldrig ta slut. Cigar Cyclopedia rapporterar att man, efter två bud, återigen har ett möte med Altadis folk för att se om något kan göras. Återstår alltså att se huruvida världens största cigarrtillverkare hamnar i annan hamn.
  • Drömt om att äga ett eget whiskyfat… fyllt? Nu kan man äga ett alldeles eget Glengoynefat, upp till 11 varianter finns att välja på, allt till det facila priset av £1200. Då ingår fatet, whiskyn och 10 års lagring. Whiskyguiden.se skriver dock inte hur stort varje fat är på dock.
  • Normalt sett kan man anta att man hudflängs när man råkar dumpa riktigt ålderstigen, lagrad Ardbeg ner i annat än vatten. Dock föll det sig så väl (eller så är Ardbegs PR-folk duktiga på att formulera sig) att blandning, med Glen Moray, blev så bra att man beslutade sig för att göra något roligt av den… Det vill säga; göra det tillgängligt för oss konsumenter. Blandingen kallas för Serendipity (ung: att finna något oväntat i jakten på något helt annat) och priset per flaska ligger på alldeles under £30.
  • När ska hatrelationen till kubanska cigarrer ta slut för de stackars vännerna i väst? Nu senast är det en liten notis på About.coms cigarrsida (se länk till höger) som citerar NY Times om att Saddam försågs med bland annat kubanska rökverk i sin cell, köpta för skattepengar eftersom de var ”mission essential”.