Det har varit rätt lugnt under veckan vilket föranleder ytterligare en minipostning med smånotiser. Ain’t I a stinker?

  • Cognac-World rapporterar om en misstanke från BNIC (Bureau national interprofessionnel du Cognac) kring ett antal uppköp av vingårdar gjorda av ryssar. Misstanken gäller att man skulle utnyttja dessa gårdar för att kunna sälja brandy i Ryssland märkt som cognac.
  • Cigar Aficionado har en ny video på sin hemsida. Denna gång är det Litto Gomez, ägaren till La Flor Dominicana, som pratar om hur deras cigarrer tillverkas, visar torkningen av tobaksblad samt ger ett smakprov på hur en cigarr görs.
  • Lite sent ute kanske men what the hey; Liquid Inspiration skriver att Macallan har kommit ut med en 10-årig Fine Oak på den svenska marknaden (premiär 2:a april). Vad som ska vara speciellt med Fine Oak-serien är att den har lagrats på tre sorters fat; europeiska och amerikanska sherryfat samt amerikanska bourbonfat. Priset ligger på 399 kronor.

Samtidigt passar Terroir på att fira att jag/vi nu passerat 3000 besökare sen starten för lite mer än en månad sen. Tack och bock till alla ni som läser där ute…