Den Sydafrikanska nyhetssiten FIN24 har en förhållandevis utförlig artikel om det jag nämnde i en post igår, det vill säga att ryska investerare inom cognac oroar intresseorganet BNIC. Ordföranden i BNIC, Alain Philippe, summerar organisationens farhågor:

Either the Russians are coming here to look for good business opportunities, which I have nothing against, or they want to justify the sales of false cognac on the pretext of having bought a few hectares of vineyards

Med tanke på att USA nyligen pekade ut bl.a. Ryssland som en av de nationer som inter gör tillräckligt mot piratkopiering i alla dess former är det kanske inte en alltför främmande tanke.

Vad som både ligger till grund för misstankarna och ekonomiskt intresse är att Ryssland har seglat upp som sjätte största cognacsimportören i världen, 2006 importerades det 4.8 miljoner flaskor. På bara sju år har försäljningen sjudubblats, något som garanterar intresse från alla håll att ta del av kakan. Något säger mig att vi kommer få skäl att återkomma till detta ett antal gånger till.

Annonser