• Nyheterna är korta men alltid intressanta från Cognac-World. Där står det att läsa att cognacsförsäljningen, fram till april 2007, omfattade 439,337 hektoliter (allt enligt BNIC). Detta innebär en ökning med 9.7% jämfört med föregående år, en ökning som är något högre i Frankrike (14%). LVMH är störst på marknaden med Hennessey, följda av Pernod-Ricard (Martell).
  • Nu brinner det under pannorna efter det att Whyte & Mackay blev uppköpta; whiskyguiden.se skriver att destilleriet Tamnavulin (Speyside) ska återuppväckas efter sin tid i malpåse sen 1996. Destilleriet har en årlig kapacitet på mellan 2-3 miljoner liter sprit per år.
  • PeatFreak.com har en ersättning för er entusiaster som inte kan komma iväg under sommaren till Skottland: en virtuell tur på delar av Glen Grant-destilleriet. Alltid något…
  • Och en sista ”kom ihåg”: jag ser att en del hittar hit genom att söka på Grönstedts National 2007 och nu är det inte långt kvar… På fredag kan man passa på att knalla förbi Systemet och se till att boka upp sig på en flaska inför releasen 6:e juni. 650 SEK är en rejäl summa men å andra sidan får man:

en fyllig och komplex cognac med en elegant och balanserad fatkaraktär. Snittåldern på cirka 45 år borgar för ett eftertraktat samlarobjekt för den med kräsen näsa

Tills dess: goder afton!