• Dags att ta på sig finkläderna, nu ska Davidoff ha fest igen. Denna gång för att fira releasen av deras nya, supercigarr Davidoff Royal Salamones. Cigarren kommer i perfectoform och mäter imponerande 8 1/4 inches lång och med ett ringmått på 57. Storlek kostar, ett rekommenderat pris på 40 USD uppges på CigarCyclopedia.
  • Joseph GannascoliCAOs Sopranos Edition gick hem hos recensenterna och kanske gav det blodad tand hos ensamblen på The Sopranos-serien. Nu kommer nämligen en cigarr till Frank Vincents ära (spelar Phil Leotardo i serien), signerad av Cigars by Santa Clara. Dessutom har en annan Soprano, Joseph Gannascoli (spelar Vito Spatafore i serien, se bild) gått och blivit talesman för Rocky Patel. Undrar om Macanudo har behov av en 30-something systemingenjör?
  • Ser ut som onsdagen kan bli en dag för klassiska, franska protester. De oberoende vinodlarna i Frankrike planerar ett ”besök” i Paris med anledning av det möte som nationella kommitén för vin och eau-de-vie håller. Orsaken är missnöje med en översyn av reglerna för vinodlarnas fackförening.
  • Att ryssarna stod för dörren oroade Charente något evinnerligt, men när en Armenier tar över château de Châtenay (årlig produktion: 10 miljoner flaskor) verkar det gå dem alla förbi. Det är affärsmannen Hrayr Hakobyan som köpt slottet för dryga 48.5 miljoner euro.
  • Bruichladdich har fått lite tröst för bristen på olja; det rapporteras att man vann The Superior Taste Award i Bryssel i fredags (1 juni). Kockar och sommelierer från Europa testade över 600 produkter, en testning där Bruichladdich verkligen gick vinnande ur striden. Tydligen ska drycken ge ”hedonistic feeling of pleasure”. Vet man vad det blir till helgen, således.
  • Och apropå Bruichladdichs oljebrist; den som fascineras av logistik och whisky kan nog få ut en hel del av den här postningen på destilleriets blog. Där förklaras ingående varför det är lite tight just nu med olja på Islay för destilleriets del.
Annonser