• Via LiquorSnob.com hittar vi en charmig liten whiskyblogg vid namn Nonjatta. Det speciella med denna blogg är att den är inriktad mot japansk whisky, en genre som är skapligt undanskuffad. Finns det skäl till det? Ingen aning, har faktiskt aldrig läppjat på något japanskt men det kanske finns skäl till att börja. Spännande och uttömmande läsning hur som…
  • Lite gammalt kanske men intressant läsning; whiskyguiden.se har en sida om senaste Mackmyra-släppet, Preludium 04. 9096 flaskor gick tydligen iväg dagen efter stora demonstrationsdagen (2:a maj det vill säga), en halv liter gick för 469 riksdaler. Har aldrig riktigt förstått hausen med svensk whisky, kul men inte livsviktigt. Samtidigt; liksom med japansk dito haver jag inte smakat denna gylldne dryck.
  • För en god sak: 12 juli går 22 cognacsflaskor utav lite mer exklusiv kvalitet under klubban till förmån för Fondation de France.
  • Det är dyrt att säga emot Uncle Sam, det har några missdårar fått uppleva som levde i villfarelsen att man kunde bryta mot Kubaembargot. Nej, de försökte inte smuggla in varor för 100 000-tals dollar. Vad de  gjort sig skyldiga till är att ha köpt kubanska cigarrer, något som resulterat i böter på mellan 820 USD och 6 000 USD. Dessutom kan de glömma att köpa kubaner någon annanstans och ta med sig hem, kubanskt = bay of pi… dumt menar jag. Var la jag nu den där RyJ-coronan?
  • StogieCast.com skriver att Oliva Cigar co. ska lansera en ny, starkare (”stronger”) cigarr. Namnet på cigarren är Oliva Serie V Ligero Especial och den kommer bestå av Nicaraguansk Habano-täckblad med inlaga från företagets plantage i Nicaragua.
  • Först fick ni instruktioner för att snoppa cigarren rätt (insert laughs here). Nu har ni en video som detaljerat beskriver hur en cigarr bör tändas.

That’s all folks.

Annonser