• Scotch kommer från Skottland slår EU fast. Vad det handlar om är att regionellt producerad sprit ska ha fortsatt varumärkesskydd. Intressant att notera är att Islay inte verkar vara skyddad.
  • Cognac och grönt té kanske kan vara något? André Petit i Charente lanserar denna dryck som är tänkt att serveras som apperitif, väl kyld. Drycken kallas ”So Yang” och riktas mot den asiatiska marknaden med kvinnor som tydlig målgrupp.
  • Whiskyguiden.se meddelar att Famous Grouse lanserar en särskild fars dag-whisky. ”Vafalls” säger ni, ”fars dag är väl i november!”. Jorå, i Sverige är det så men i USA, Storbritannien och Centraleuropa firas far tredje söndagen i juni. Flaskan kallas för Famous Dad och kostar £15.
  • Davidoff lanserar nu sin Millenium Blend i toro-format. Med måtten 6 x 50 ska cigarren vara något extra för den vane cigarrökaren då den kommer med full styrka och smak. Som övriga i Millenium-serien har cigarren täckblad från Ecuador (särskilt odlade för Davidoff no less) och fyllnad från Dominikanska Republiken, allt vällagrat naturligtvis.
  • Behöver din whisky lite mer sofistikerat utseende? Ralph Lauren har då det perfekta tillbehöret; en Ralph Lauren-designad whiskydekanterare. Handblåst kristall, omgärdad av sadelläder och med silverinläggning kommer den göra sig var den än må stå. Tittar man runt lite finns det en hel del andra drinktillbehör, allt signerat RL. Priset för dekanteraren är $395.

Slutligen lite sommarmusik för er alla. Monica Zetterlund tillsammans med Bill Evans (briljant inspelning, se till att skaffa för övrigt). Först ut är ”Waltz for Debbie”, följt av ”Once Upon A Summer Time”.

Annonser