Terroir har inte gått in i semesterläge än (vilket förhoppningsvis kan leda till lite större artiklar) utan ser till att mata på med lite mer hänvisningar till lite smått och gott i där ute på nätet:

  • Bruichladdichs blog skriver att man tror på en prisökning på whisky med 10%. Orsaken sägs vara kineserna som upptäckt whisky, mestadels i form av blended men blandingarna måste komma någonstans ifrån också. Naturlitgvis innebär detta också att det tar ett tag för destillerierna att komma ifatt med sina varor. Pengar för tillverkarna, mindre pengar eller mindre whisky för konsumenten.
  • Och när vi ändå är inne på tillverkaren Bruichladdich kan man alltid passa på att ladda mp3-spelaren med de fyra podcasts som har lagts upp på deras hemsida.
  • Cognacstillverkaren Martell har fått en ny maître de chai; Frédéric Ardouin, rapporter Cognac World.
  • Whiskyguiden.se tipsar om en händelse av rang i Kramfors kommun kommande lördag (7/7): Box Destilleri kommer att hålla öppet hus där det utlovas levande musik, föreläsningar och rundvandring. På plats kommer bland annat whiskykonsulten John McDougall vara för att prata om whiskyn och dess framtid i Sverige

Camacho Liberty 2007

  • Cigarrtillverkaren Camacho har som tradition att varje år släppa en limited edition-cigarr, i år sammanfaller releasen med nationaldagsfirandet i USA. Cigarren, Camacho Liberty 2007, kommer släppas i ett så kallat ”barber pole”-utförande. Det innebär att täckbladet består av två olika sorters blad för att få en randig stil. Cigar Advisor skriver att man i dagsläget inte har släppt några detaljer kring innehållet i cigarren.
  • Lagom till 4th july-firandet skriver Gary Manelski på About.coms cigarrsida om patriotiska rökdon.
  • Cigar Cyclopedia skriver om ett utslag i USAs högsta domstol som kan få en del intressanta konsekvenser för oss som köper cigarrer i USA. Man slår fast att tillverkaren har rätt att sätta ett minimipris på sin produkt ute i handeln. Detta är inget okänt inom branschen, Davidoff tas som exempel, men det innebär ändå en intressant tid framöver. Artikeln har en del intressanta iaktagelser…
  • Slutligen så finns ännu en ny video (04:31) att beskåda på Cigar Aficionados hemsida. Den här gången besöker man Nicaragua och cigarrtillverkaren Padrón. Är man mer sugen på rörlig material finns det ytterligare en video (01:08) där Marvin R. Shanken går igenom temat cigarrer och vin.
Annonser