Vad bättre än att komma hem och hitta senaste Time i brevlådan med en drös av intressanta artiklar (även om Murdochs syn på Fox News känns som allt annat än nyanserad). Lägg därtill äntligen lite tid att bläddra igenom senaste Skeptic Magazine, ackompanjerad av en kopp nymalet och nybryggt kaffe, så var det en riktigt skön sen eftermiddag… Nog med inledning, över till riktiga nyheter:

  • DN skriver att man nu sett över reglerna för hur man ska hantera medtagen vätska ombord på flygplan. Borta ska tydligen vara problemet med uthälld sprit och parfym innan boarding. Oj, då har man fixat ett av de mindre problemen med flygning. Jag vill veta när jag kan ta med mig min linsvätska, eller varför inte vanlig dricka, ombord utan att behöva offra ett ben eller en arm. It’s a conspiracy I tells ya’.
  • Lite mer exklusiv bourbon som mognat på chardonnay-fat kanske kan vara något? Via Luxist.com hittar jag ett litet reportage på MSNBC om denna dryck. Det är Woodford Reserve Bourbon som får ligga sex månader på Sonoma Cutrer-fat från Kalifornien. Drycken kommer att börja säljas i juli i ett antal delstater för dryga 90 USD.
  • Nu kan certifikat-onanisterna luta sig tillbaka, Cognac World meddelar nämligen att cogancens intresseorgan (BNIC) har blivit certifierade till ISO 9001 v. 2000. Ett faktum som ger svart på vitt att produkten som lämnar Charente är toppklass.
  • Dyraste shoten på länge? Bloggen på Bruichladdichs hemsida meddelar att man kan få köpa 50 ml utav Johnnie Walker’s 1805 blended scotch whisky på Gleneagles. För denna halsbränna betalar man svala £1000, som hittat.
  • Och apropå Bruichladdich; i tisdags (3/7) var dagen då man drog igång med destilleringen av deras trippel-destillerade whisky. Ska man tro deras production director, James McEwan, så ska det bli något utöver det vanliga:

I have to say it is absolutely beautiful -its quality and refined sophistication – put me at a loss for words

  • Inte en dag för tidigt; CAO har äntligen uppdaterat sin hemsida. Faller nog inte alla i smaken, stort och yvigt är ord som nog bäst beskriver intrycket när man surfar in. Dock välmatad på info och tjusig interaktion…

That’s it för idag. Bara att invänta fredagens ankomst och en välbehövlig semester. Tror dock att jag återkommer innan dess. Adieu…