The Hardly Boys and the Mystery of the World Trade Center Conspiracy

Det är söndag, det är semester imorgon… Passar perfekt för en liten avstickare in på ett helt annat territorium; 11 september-konspirationer.

Via en aktuell tråd på dvdforum kom jag att tänka på den här härliga 11 september-tråden. Jag kan köpa att folk inte känner att de har 100% koll på vad som hände eller motivet bakom… Men att därifrån misstänka en massiv konspiration som involverar USAs hela statsapparat för den mest intrikata plan som någonsin skådat solens strålar? Ja, då har man lite mer än B12-brist vill jag lova.

Finns få filmklipp som belyser den otroliga dumhet i den blinda tro som dessa människor utövar så enkelt och bra som South Park-avsnittet The Mystery of the Urinal douche:

samt:

På dryga fyra minuter så tar herrarna Parker och Stone och släpper på 1000-wattslampan på konspirationsteorierna. Vad som återstår är ungefär det som brukar återstå efter man granskat myter, pseudovetenskap och lögner: önsketänkande, ignorans och total brist på rationellt, kritiskt tänkande.

Men, står man på andra sidan så representerar jag naturligtvis makten och deras försök att dra en bindel för befolkningens ögon. En gatekeeper!

För den som vill läsa på lite mer så finns det ett antal utmärkta sidor att titta in på, foliehattsfria naturligtvis:

  • 911 Myths – grymt fullmatad site med den mesta infon du kan tänkas behöva. Här bemöts många av de befängda påståenden som kommer från konspirationslägret. Att bemöta felaktigheter på detaljnivå kräver en hel del förkunskap.
  • Popular Mechanics ”Debunking the 911 Myths” – Den stora, populärvetenskapliga tidningen går igenom de populäraste myterna och missförstånden kring 11 september-dåden i sin korthet. Till skillnad från svensk populärvetenskaplig press har de här människorna koll på vad de skriver.
  • JREF ”Where 9/11 Conspiracies are laid to rest” – Länksamling och diskussion på James Randis forum. Intressant och ”bra att ha”.
  • Vetenskap och folkbildnings forum – Välmatat forum med bland annat en gigantisk tråd om 11 september och konspirationsteorierna runt händelsen.

Så där, får säkerligen skäl att återkomma till det här ämnet. Om inte annat så för att ge lite mer ammunition till er som orkar säga ifrån mot dumheterna…

Annonser