… kan det vara dags att ta igen sig med lite nyheter:

  • Känner du för att vara härligt, europeiskt dekadent samtidigt som du behåller en viss goth/emo-stil? Kanske kan Marilyn Mansons Mansinthe (webbplatsen är på tyska) vara något att läppja på? Liquor Snob skriver att absinthen har tagits fram i samarbete med schweiziska Matter-Luginbuh efter nära samarbete med Manson. Drycken kommer att släppas här i juli i två ”limited editions”, en specialflaska för 300 euro och en signerad för 500 euro. Standardversionen dyker upp i affärerna i augusti och kostar då strax under 30 euro för 0.75 liter.
  • CAO slits med i den Amerikanska nationaldagsyran och presenterade sitt senaste alster: CAO America. Cigarren kommer med täckblad gjord på två olika sorters tobak (Connecticut broadleaf maduro samt shade grown), den första cigarren av den typen i CAOs stall. Ombladet är brasilianskt och inlagan har sitt ursprung från Nicaragua, Italien, USA samt Dominikanska Republiken. Storlekarna som finns att tillgå är Potomac (5 x 56), torpedon Monument (6 1/4 x 54) och Landmark (6 x 60).
  • Inte bara CAO som ser till att ta fram lite nyheter, Luxist.com skriver en kortare kommentar om att cigarrmärket Griffin släpper sin årliga special edition; Griffin Special Edition XXIII. Täckblad från Ecuadorianska Connecticutblad, San Vicente-omblad och en inlaga med det tungvrickande namnet ”Piloto San Vicente Ligero San Vicente Seco Olor”. Cigarren, med faconen 5.3 x 52, kommer i boxar om 10 cigarrer och ”endast” 7,500 lådor har skickats uti världen. Notera att cigarren kommer i en flashig kolfibertub. Se, nu dök ha-begäret upp hos er…
  • CigarCyclopedia tar sig en titt på cigarrtillverkaren Oliveros cigarrer i den här artikeln. Kalla mig gammaldags men är det inte något desperat över att döpa cigarren till ”XL FOR MEN”? Det liksom… ja… säger något… KOMPENSERAR FÖR NÅGOT SAMTIDIGT SOM MAN DESPERAT FÖRSÖKER UNDERSTRYKA MASKULINITET! Så, nu har jag sagt det, the cat’s out of the bag.
  • Kul detalj: Cigar Aficionado skriver om att Disney World har öppnat en egen cigar bar i Orlando-parken.
Annonser