I väntan på ork att skriva något vettigt om turerna med senaste cigarrbeställningen kan jag hänvisa er läsare till en alldeles utomordentligt sedeslärande (och rolig… och skrämmande) liten historia som börjar i en liten oansenlig tråddvdforum.nu.

Från att ha varit en fråga om förvirring kring upphovsrätt och titel från den anklagande växer hela affären, mycket tack vare ett eldande från ursprunget till kontroversen, till oanade höjder. Det leder bland annat till att riksdagsmannen Mats Johansson (m) ställer en fråga till justitieministern och däruti hävdar att dvdforum.nu blivit polisanmälda (vilket var osant vid tidpunkten för frågan).

Hela denna komiska soppa finns briljant sammanfattad i Mattias Lönnqvists blogg där han lugnt och metodiskt lyfter på stenen och exponerar vad som gömmes därunder. Bara leken med IP-nummer föranleder ett stort smil och en viss mysfaktor.

Dessutom blir det hela roligare när jag tänker tillbaka och minns att jag mötte en mörk BMW med nummerplåten HOLFVE när jag var i Köping runt omkring när den här historien höll på att flippa ut rejält.