Eller ja; semesterns ände. Det börjar närma sig slutet och man undrar var all tid tog vägen. Det är, således, business as usual.

  • El Rey del Mundo kommer släppa en ny cigarr i samband med RTDA-mässan 4 augusti. Cigarren namnges som Olividados och innehåller ligero-blad från Nicaragua, viso-blad från Honduras samt seco-blad från Dominkanska Republiken medan täckbladet är sumatranskt från Ecuador. Cigarren kommer finnas tillgänglig i fem storlekar; Chateaux R (5 x 54 Robusto); Chateaux E (6 x 52 Epicure); Chateaux T (6 x 54 Torpedo); Chateaux X (6 x 60) samt Chateaux D (7¼ x 54 Double Corona).
  • Nu drabbar tunnvansinnet cigarrindustrin! Cigar Aficionado skriver om ett försök att lagra tobak i gamla romtunnor för att hermetiskt försluta miljön för tobaken (och alltså inte ge den någon smak av romen, märk väl). Det är cigarrtillverkaren Aurora S.A. i Dominikanska Republiken som gjorde försöket, något som resulterade i cigarren Aurora Corojo Oscuro Barrel Aged. Liksom med El Rey del Mundo kommer cigarren att ha sin premiär i samband med RTDA-mässan.
  • Och apropå Cigar Aficinado; tidningens cognacs-connaisseur, Jack Bettridge, skriver ett kortare inlägg om en ny cognac från Rémy-Martin, 1738 Accord Royal. Namnet alluderar på det faktum att Louis XV gav Rémy tillåtelse att utöka vinodlingen, trots ett dekret som förbjöd sådan aktivitet.
  • Än är det inte slut på sommaren. Varför inte se till att det ni grillar får en distinkt, rökig whisky-smak? Det är whiskydestilleriet Tullibardine som pensionerar sina whiskytunnor genom att hacka upp dem i lagom stora bitar för att lägga på grillen.
  • Koreanska myndigheter (ja, gissa vilket väderstreck…) har planer på att kräva att RFID-kretsar fästs på whiskyflaskor för att komma åt förfalskningar. Kan någon se framför sig slagsmål vid återvinningsstationerna?
  • Liquor Snob har en recension av en cognac jag aldrig hört talas om tidigare; Navan. Innan ni läser och tar åt er informationen från recensionen; de där grabbarna kanske kan sin Miller’s Light men cognac verkar det sämre med. Cognac ska vara lagrad minst två år (inte tre år, som påstås) och detta ska ske på franska ekfat (inte bara Limousine-fat).