… Eller; nyhetsgenomgång för er som föredrar det svenska tungomålet.

  • Det amerikanska bolaget Heaven Hill (webbplats) kommer i september med en 12-årig bourbon tagen från 68 särskilt utvalda tunnor. Drycken släpps med en styrka på 61.3 volymprocent och kommer kosta runt omkring 80 USD.
  • Cognac World skriver att att årets skörd av vindruvor påbörjas 25 september. Dessutom meddelar man att 2006-2007 var ett bra försäljningsår för cognac. Totalt sålde man 158.9 miljoner flaskor cognac, vilket är en uppgång med 8.9%. Cognac av VS-typ såldes det mest av (78.5 miljoner flaskor), följt av VSOP (61.8 miljoner) och XO (18.6 miljoner). Intressant att notera är att försäljningsökningen framför allt ligger på VSOP- och XO-sidan.
  • Cigar Aficionado har skrivit en artikel om kanske en av de bättre ursäkterna för att röka fyra cigarrer på raken; Aurora Connaisseur Collection. Vad det handlar om är en cigarrtyp där täckbladet skiljer mellan de fyra cigarrerna som ingår. Tanken är att rökaren ska få en uppfattning om vad täckbladet gör för cigarrens smak och upplevelse.
  • Vill du återigen bli påmind om hur kul det är att peka finger åt amerikanarna som inte ”får” köpa kubanska cigarrer? Läs Cigar Cyclopedias artikel i ämnet och bli förundrad.
  • Nicaragua nämns mer och mer när det kommer till länder att hålla ögonen på för cigarrentusiaster. Perfekt då att läsa ytterligare en Cigar Aficionadoartikel om landet och dess väg framåt när det kommer till cigarrer.
  • Abertay University har fått pengar för att undersöka hur man skulle kunna ta tillvara biprodukter från öl- och whiskytillverkning för tillverkning, i sin tur, av biobränsle. Om detta innebär att jag måste dra mitt strå till stacken och börja dricka mer whisky för att rädda världen, so be it!
  • Nyfiken på den lätt överdådiga CAO America? Cigarrsajten Stogie Review har recensionen.