Dear all!

Då var man tillbaka i hemmets trygga vrå efter en rejäl omgång arbete i Linköping… igen. Hann jag posta något roligt under veckan? Nej. Hann jag posta något roligt igår? Nej. Men nu är det en helt ny dag och jag ska försöka kompensera för detta genom att posta en rejäl blandning av både smått och gott.

  • Se om man skulle kunna göra det i Sverige; tydligen har USAs senat utlovat September som National Bourbon Heritage Month (jag vet, låter som ett aprilskämt men det verkar stämma). Vad bättre då än att fira detta med bourbon uppkallade efter några nationalhjältar; Thomas Jefferson och Sam Houston. Enligt Luxist.com så ska smakerna vara skapligt åtskilda:

The Jefferson’s bourbon is a very small batch bourbon with taste of vanilla and caramel. The Sam Houston has flavors of nutmeg, wood resin, corn mash, rye bread and dry cereal

  • Famouse Smoke Shop har fått sig en liten pratstund med Charlie Toraño. Intressant då Toraño lanserade två stycken nya cigarrer i samarbete med Famouse Smoke Shop.
  • Apropå Toraño; tydligen har brittiska Dunhill bestämt sig för att använda sig av Toraño för distribution av cigarrer.
  • Vill ni veta om en fest som ni ”borde” varit på? Tydligen hölls den årliga Midsummer’s Nights Dream-festen i Las Vegas i augusti. Vad är det för något speciellt med den? Tja, anordnad av Hugh Hefner antyder kanske om dess relation till legendariska märket Playboy. Dess relation till cigarr, förutom det uppenbart freudianska, är att under festen fanns Don Diegos cigarr (föga kreativt namn) Playboy by Don Diego på plats. Tydligen har den varit med i leken sen 1996, en lansering som skedde på Playboy Mansion. Finns att studera närmare här.
  • Cognac World News rapporterar att Hennessy tar i med hårdhandskarna mot piratkopior; ett ”högteknologiskt” hologram ska pryda flaskorna framöver. Samtidigt är det kanske inte ett så tråkigt tecken för nämnda bolag då det antyder att det finns ett enormt sug efter produkter.
  • Lite podcasts från Bruichladdich; en om The Norrie Campbell Tribute Bottling och en om Bruichladdich 1968.
  • Glenlivet startar guidade turer längs de stråk som användes för smuggling av whisky förr i tiden.

Och slutligen, vad säg som lite nattmusik? Vaughn Monroe and his orchestra – Give a broken heart a break.

Annonser