• Feeling a bit kinky, eh? ”Legendariske” (med eller utan citationstecken, beroende på hur du ser honom) Kinky Friedman är en man som älskar sina cigarrer. Så mycket att det nu kommer en serie med cigarrer, skapade av Texasianen himself. Cigarrernas ursprung är Honduras och för den där extra känslan av godhet så går vinsten till Friedmans fond för djurvård. Awwww.
  • En liten blänkare på Bruichladdichs blog kring läget för kornskörden har dykt upp. Det verkar dock inte föreligga någon större oro för kommande skapande av den åtråvärda whiskyn.
  • En rejält uttömmande rapport från årets RTDA (Retail Tobacco Dealers Association) finns att läsa på Cigar Weekly, komplett med en hel del bilder på diverse godsaker.
  • Cigarrmentorer är ämnet för Gary på About.com: Cigars, detta med anledning av hans mentors bortgång. En kortare artikel beskriver denne man och hans betydelse för Gary, men vad som är lite intressant är det finns en länk till ett ljudklipp där en anekdot återberättas. Mycket charmigt och hjärtvärmande.
  • For the love of the leaf, intressant artikel i Smoke Magazine om familjen Reyes vars cigarrer, Flor de losReyes, ska introduceras på amerikanska marknaden.
  • CigarCyclopedia återger en underhållande anekdot från Cigar Magazine. Kontentan: lär dig vilka cigarrökare som bidragit till historien…
  • Slutligen: passade på att ta en sväng förbi Jula-affären i Linköping på vägen hem, ditlockad av en liten noteringCigarrprat. En vettig gaständare för 59 riksdaler lät inte helt fel, var tvungen att testa. Förutom det faktum att säljaren var tvungen att bära med sig den tomma tändaren till kassan (under idoga ursäkter) var det en klart imponerande sak. Välbyggd och rejäl är det en vettig investering för den som behöver något tänddon att t.ex. resa med. Nog för att den har en idiotisk, blå diod i botten men det var inga problem att fiska ut den anslutande kontakten och, hey presto, inget lyse när man tänder. Ett klart mycket mer prisvärt alternativ än Clas Ohlssons resetändare för 159:-. Tändaren återfinns på Julas hemsida.
Annonser