Efter sedvanligt besök på östfronten är det dags att ta tag i nyhetsskörden från nätets alla hörn…

  • Sugen på en rejält dyr whisky? Vad sägs om den nyligen recenserade Glenrothes Single Cask Vintage 1979? Kostnaden är ”bara” 1000 USD men då får man också en whisky att prata om. Om man läser omdömet om den blir man ju knappast mindre sugen:

 a velvety carpet of flavors that originate from rich chocolates, sugar reduced fruits, and smatterings of citrus.

  • Nog för att man ser ut som en lallande fjant när man gör det men SvD har rätt så givande artikel om det goda livet och den njutning samt kunskap den inger. Lite kul att höra hur en av skaparna av intresseföreningen Scent from Heaven klagar så smått över den von oben-kultur som vuxit upp och att ”… samla på vin och sprit som statusprylar att visa upp är bara löjligt”. Problemet är bara att iaf jag tycker det blivit så jäkla påtagligt senaste tiden att just detta sker. Man hör någon tomte i systemetkön som myndigt förkunnar hur man inte kan dricka annat än Islay-whisky och han ”asså måååååååste skaffa ett MackMyra-fat”. Idioter, säger jag. Drick det du finner är gott, rök det du finner är njutbart och läs det du finner ro i.
  • Och apropå förståsigpåare och de som gillar att förkunna åsikter högljutt; kanske dags att riva fram den här listan för diskussion. Habanos S.A. och Havanna Club (ja, romtillverkaren) sponsrade ett möte i Havanna där 27 sommelierer skulle ta fram en 10-i-topplista över de bästa Kubanska cigarrerna. Placeringarna är ingenting man direkt höjer på ögonbrynen åt… men likväl underhållande läsning.
  • När ni ändå är inne på CigarCyclopedia kan ni passa på att ögna igenom deras genomgång av det klassiska märket Punch (Honduras-varianten).
  • Älskare av cigarrer från Sydamerika kan andas ut. Enligt Cigar Aficionado så slog inte septemberorkanen så hårt mot Nicaragua och Honduras vilket leder till att cigarrproduktionen i sin tur ej påverkas.