Gjorde ett litet experiment igår natt; slängde på Das Kabinett des Dr. Caligari på xboxen samtidigt som jag lyssnade på musik av svenska metalbandet Notre Dame och italiensk/slovenska Devil Doll. Fantastisk kombination som lånade sig väl till det material som visades. Das Kabinett… är en film som befinner sig i public domain och finns att ladda ner bland annat här i varierande kvalitet.

Devil Doll är en fascinerande grupp som inte släppt något sen 1996. Att ens ge sig på att försöka förklara bakgrunden är på tok för extensivt för en så pass liten postning. Mitt förslag; ta en titt på officiella fan-hemsidan och/eller lyssna på det som återfinns här.

Notre Dame var svenske Snowy Shaws band med en inriktning mot metal av ett något unikt slag. Både melodiöst, suggestivt och snabbt var det en röst som var välbehövlig inom dess genre. Tyvärr splittades gruppen 2005 men det finns en hel del material där ute att lyssna och titta på. Föreslår ett besök på bandets hemsida eller tittar på några av de videos som finns där ute (Bloody bouffoon, Spiderella’s XXX eller Scarecrows).

Om du inte orkar ladda ner Das Kabinett des Dr. Caligari från Archive.org har jag ”bäddat in” filmen här nedan. Mycket nöje…