Inte alltför ofta händer det att det finns saker utanför det ljuva livet som man känner sig extra manad att skriva om, men idag är en sådan dag. Således, hav överseende med följande lilla utflykt ut i den brutala verkligheten:

  • Släpp lös två av englands mest vältaliga (och lärda) personer och vad får man? En briljant paneldebatt med hädelse som ämne. Christopher Hitchens och Stephen Fry diskuterar religion och dess inflytande på vårt samhälle, politik och allt där emellan.
  • En av de få bloggar jag besöker i stort sett dagligen är Oscar Swartzs blogg. Mannen som under en lång tid drivit kampen för frihet på nätet och belyst dumheter och galenskaper inom rättsväsendet och bland Sveriges styrande. Nu finns de två (del 1 och del 2) bloggpostningar om vad som sker i vårt fryntliga grannland som får nackhåren att resa sig. För lite mer kött på benen rekommenderas en titt på Frendos postning om hur vår käre Bodström drev på om datalagring.

Om ni inte hört/sett/läst Christopher Hitchens innan så är det hög tid att göra det nu. Följande två klipp (1h 15 minuter och 26 minuter, respektive) belyser denna mans extrema vältalighet men samtidigt ett rejält bett. Det första klippet är från Googles seminarie och det andra är från Kanada där Hitchens föreläste om yttrandefrihet:

[Tillägg 070924] Kom ihåg, yttrandefrihet och åsiktsfrihet är inte ett ”kanske” eller ett ”ibland”. Det är en XOR-situation; antingen är det något man har eller också inte. Vissa hysterikor där ute tycks inte riktigt förstå hur det här fungerar men å andra sidan så har nätets funktion blivit att ge röst åt fårskocken där ute. Bääääääh