Efter en spurt till bilen i en rejäl regnskur och dryga timmen spenderad i ett hastigt uppsatt vägbygge utanför Linköping är det banne mig inte mer rätt än att man tar sig ett glas Churchill port och en #84 samt går igenom vad som hänt sen sist inom nyheternas värld. Grrrrrr…

  • Här skulle man vara istället; Club Macanudo. Med en sensible dresscode (flipflops are strictly forbidden!) och vettig drinklista (en Martini för 63 dollar, jo jag tackar) ser det ut att kunna vara mitt ”home away from home”. Frågan är, som en god vän precis uttryckte det, ”undrar om det uppstår spontana bull-kastningsfajter”.
  • Förut var det ett klassiskt märke, den här gången är det nästa… CigarCyclopedia går igenom H. Upmanns utbud.
  • Tar man och surfar runt de lite större cigarrsidorna stöter man ofelbart på The Famous Smoke Shop. Nu visar det sig att affären har en alldeles egen kanal på YouTube. Än så länge är utbudet en aningens sparsmakat och inriktat på mer reklam än information men det kan vara idé att hålla ögonen öppna.
  • När vi ändå är inne på bandbredsätare så kan vi passa på att ta CAO Internationals kanal också.
  • För ett tag sen skrev jag om det Kanadensiska märket Crown Royal och deras då senaste release. Nu var det dags igen; Luxist.com meddelar att whiskytillverkaren ska släppa The Crown Royal Cask No. 16. Whiskyn har lagrats på limousinefat och är en blended som består av över 50 olika sorter. Säljes för runt 100 dollar för 0.75 l.
  • Nyheter från cognacsdistriktet: Nu är det dags, skörden kan påbörjars enligt BNIC (”without a delay” till och med). Något som kanske sätter fart på skörden är meddelandet om att det går bra både för Pernod-Ricard group (830 miljoner euro, +30%) och Courvoisier (+2% i UK, bra försäljningsstart i Ryssland och positiva indikationer för VSOP-marknaden i USA). Allt enligt Cognac World.

Slutligen, lite mer musik:

Från Woody Allens otroligt härliga Everyone says I love you – My baby just cares for me (och ja, det är Edward Norton som sjunger)

Perry Como – Magic Moments (och musiken får en helt annan innebörd om man har sett Dogma)