Onsdag kväll och helgen känns inte långt borta. Mörkret smyger sig på och er värd orkar bara putta ut lite nyheter. Trots allt, håll till godo:

  • Jag kommer aldrig över hur kul det är med amerikaner som inte får åka till Kuba (eller köpa kubanska cigarrer för den delen). För gemene man i Sverige är det kanske inte så ovanligt med resereportage från Kuba, men för amerikaner där emot… Samtidigt är det sällan som reportaget antar ett cigarrperspektiv, Forbes Traveler har ett intressant reportage med just denna vinkling.
  • Luxist.com rapporterar om ett spenderarrekord som får en att ta sig för pannan; $59,200 för en flaska Bowmore som buteljerades 1850. En snabb överslagsräkning ger att personen betalade dryga 420 000 kronor för en flaska destilat. Intressant att notera att det verkar vara som om korken på flaskan är på väg att ge sig. Kanske funkar att dricka med päronsoda om inte annat?
  • Misstänker att ingen undgått att se nyheten att president Bush la in sitt veto mot det förslag som skulle bland annat inneburit ett rejält skattepåslag på cigarrer i USA. Två saker slår mig:
    • I sitt enorma ogillande av förslaget har jag inte sett särskilt många kommentera vad förslaget egentligen handlar om: sjukvård för barn. Inte för att jag direkt köper skattningen av cigarrer men nog är det konstigt att inte fler, i ett land som är så vant att se en extremt polariserad debatt, ifrågasatt hur ”kan ni vara emot barnsjukvård?!”. Time Magazine har en artikel om spelet kring förslaget.
    • President Bush la, som sagt, sitt veto gentemot förslaget idag. Dock är det inte direkt förstasidesnyheter för amerikansk media. På CNNs förstasida finns det inte ens en notis om det. Märkligt.
  • Den som följt bloggen sen i våras kanske minns när det var bistra tider på Islay i och med oljebristen. Detta är nu på gång att åtgärdas då man jobbar med att muddra vid hamnen vid Loch Indaal, där Bruichladdich-destilleriet ligger.
  • Samlarmössa på! Whiskyguiden.se meddelar att destilleriet Glenfarclas lanserar en helt ny serie; Glenfarclas Family Cask. 43 olika utgåvor som sträcker sig från 1952 till 1994, där priset går från £80 till £1145.

Slutligen; inte skulle jag släppa ut er i den kyliga oktobernatten utan lite värmande, musikalisk spis.

Först ut, en nyupptäckt favorit – Vaughn Monroe med The things we did last summer

Sen lite nykomponerad, klassisk musik – Patrick Cassidys smärtsamt vackra Vide Cor Meum från den sorgligt underskattade Hannibal

Sist men inte minst, en klassikernas klassiker – Fred Astaire med Cheek to cheek

Annonser