… sitter det inte fel med att titta lite på vad som händer ute i vida världen:

  • Av någon anledning är den amerikanska cigarrvärlden helt skräckslagna efter första omgången SCHIP-kohandel. Känns då roligare att ägna sig åt recensioner och upptäckandet av nya märken och modeller. Ett sådant är Rocky Patel som prövades för inte alltför länge sen här. Nu är det Keepers of the Flame som gett sig på att prova Olde World Reserve Torpedo, en boxpressad madurovariant. Som vanligt med KotF-recensioner är det inte bara tyckande utan också en rejäl slev med info om tillverkaren. Rekommenderad läsning.
  • Cognac som drinkmix? Jag förstår att herrarna tappar monokeln och damerna viftar med sina spetsnäsdukar men Courvoisier har beslutat att flirta med, får vi anta, den ungdomliga konsumenten. Courvoisier Exclusif heter drycken som lanserades nyligen med bland andra Ushers hjälp (bara det är ett tecken av apokalyptiska mått), priset sägs ligga på runt omkring 50 USD.
  • Att samla är en av mänsklighetens stora intressen, oavsett om det gäller viktiga saker (till exempel, from the top of my head; cigarrer) eller mindre viktiga saker (you name it). Leo Doloff såg det som sin uppgift att hitta intressanta askfat. Charmen i det hela ligger i det faktum att han samlade på, som han såg det, unika objekt. Kvantitet fick stå tillbaka för kvalitet. Kul och välskriven liten artikelCigar Aficionado.
  • Spenderade en eftermiddag på Dufweholms Herrgård där afternoon tea serverades för inbjudna gäster. Resultatet var blandad måste jag tillstå. Förvisso en mysig miljö i sen 1800-talsanda men det framdukade lämnade en del att önska, dessutom förtogs stämningen av sådana enkla saker som halvtråkig inredning i badrummen (helhetsintryck, n’est-pas?) och lite allmänt slarv. Positivt är att det verkar gå att få afternoon tea här vilken dag som helst på veckan, vilket alltid kan vara till fördel. Pris per person ligger på 150:-, då ingår té/kaffe, snittar, hårda och mjuka kakor och chokladbollar. För min del tycker jag att Yxtaholm smäller högre… men vi har inte prövat Sundbyholm än.