… vi sågs, vilket jag ber om ursäkt för. Tiden går alldeles för snabbt när man sitter på ett hotell nere i Linköping eller åker till Stockholm för att hämta en Chesterfield-artad fåtölj samt iakta Hubertusjakt på Djurgården (kan det bli mer överklass-Stockholm än så?). Men nu, mina vänner, ska jag bara ägna mig åt er en stund:

  • CAOs America-cigarr får betyget ”90” av Cigar Aficionado, tror inte någon är direkt förvånad över att kärleksaffären mellan dessa två fortsätter.
  • Det här låter nästan för weird för att vara bra, trots att det är favoritmärket Toraño. CigarCyclopedia skriver om en cigarr som smaksätts med ett portvin som i sin tur smaksatts med choklad… Charlie Toraño uttrycker det hela:

the cigar is blended with just a hint of the port wine, which in turn receives ‘just a pinch’ of natural chocolate, to enhance the wine’s innate chocolate undertones

  • Och apropå CigarCyclopedia så har man en liten genomgång av cigarrmärket Avos tillgängliga cigarrer. Kanske kan vara något för den som inte testat på dessa trevliga pinnar.
  • Lite fuleri i cognaclands? Cognac World skriver att cognacshuset Jenssen har bötfällts för att man inte kunde styrka årgången på sin produkt. Dessutom låter man meddela att Rémy Martin slutit avtal med parfymören Thierry Mugler för att denne ska få lagra sin parfym Angel på fat (från Rémy får man anta då, framgår ej av texten), dessa ska sedan släppas lagom till julhandeln i Frankrike. Angel är en förhållandevis vidrig parfym, ungefär som att få ansiktet nedtryckt i en gammal maskin för spunnet socker samtidigt som en kacklande fotomodell forcerar in fudge via örongången. Hiskelig helt enkelt.
  • Såpan fortsätter på Islay; arbetet vid piren har stött på patrull i form av sten. Frågan är hur detta ska lösas då, enligt författaren iaf, rådet som sköter det hela är aningslösa. Fortsättning lär följa.
  • En lite mer ingående funderare på hur EUs bestämmelser för skyddandet av regionala varumärken kan påverka den skotska whiskymarknaden finns att läsa på Bruichladdichs blog.
  • Charmigt recept på en något råbarkad Martini återfinns på Liquor Snobs hemsida. Inget för den konservative men jag kunde inte låta bli att bli sugen på en oliv med habanerofyllning.

Men, höll ju nästan på att glömma… Inte ska ni gå utan lite musik att ha på vägen:

Neil Hefty – Odd Couple theme. Skönt och svalt 60-talsgung

Mr suave himself, Richard Cheese – What’s my age again (med en rätt välgjord fan-video)