… och låt oss ta en sväng i nyheternas förlovade land:

  • När man pratar om dyra drycker brukar det handla om whisky och viner, dock ej denna gång. Luxist.com skriver om en flaska rom som uppskattas till ett värde av £26 000. Orsaken till priset är dels åldern på de ingående delarna (sträcker sig så långt tillbaka som 1915) samt det faktum att denna typ av rom slutade tillverkas på trettiotalet då omvärldens törst efter Mai Tais gjorde att man ändrade om rutinerna.
  • Cigarrtillverkaren CAO har sett till att fylla på 200 humidorer med exklusivt innehåll från den egna jättehumidoren (CAO Escarpato), 105 stycken CAO Gold Maduro. Cigarrerna har legat till sig i denna humidor sen 2004 och har nu alltså packats för att levereras till utvalda handlare i november. Inget pris nämns för denna tegelsten, dock ser det ut som köparen får en komplett uppsättning faconer (Corona, Robusto, Corona Gorda, Churchill, Torpedo och Double Corona) vid köpet.
  • Att ta emot gåvor hur som helst i krigstid kan ha sina risker. Tydligen var den brittiska säkerhetstjänsten lite nervösa över Churchills faiblesse för cigarrer, något som ledde till att man såg det för gott att skicka iväg en Kubansk gåva mitt under andra världskriget för att se till att premiärministern inte skulle dö av någon illvillig förgiftad cigarr. Inget som bekom Churchill som vägrade att vänta på testresultatet, han såg till att helt enkelt förse sig direkt. Det gick uppenbarligen bra…
  • Ett av de största märkena där ute är A. Fuente, som omges med lika delar myt och märkeshets. Om vi bortser från den bisarrt upphypade Opus X-serien finns det även två stycken ”top of the line”-serier som CigarCyclopedia skriver om; God of Fire samt Fuente Aged Selection. Med en imponerande prislapp, även för cigarrvärlden, är det inget man hetsröker till ett glas Fun Light direkt.
  • Finnarna är hård mot de hårda; Cognac World meddelar att man förstört 54 000 metallbehållare som skulle användas till piratversioner av cognac.

Dags för lite franska vibbar:

Annonser