Är det dags att återigen se vad som orsakar rubriker i cigarren och de ädla dryckernas land:

  • Inte helt sällan ser man cigarrer som en statussymbol (cigarr = pengar eller något ditåt) och kanske är det därför som klocktillverkaren Anonimo valt att lansera sin senaste modell tillsammans med cigarrtillverkaren CAO. Klockan lanseras i en limiterad upplaga och rapporteras ha ett pris på 5 500 USD, läs mer på Anonimos hemsida.
  • Få försörjer många? CigarCyclopedia skriver att Habanos SA håller på att rensa ur sitt sortiment från impopulära faconer, 23 stycken från elva märken berörs. Dessutom redogör man får vilka märken som säljer bäst och föga förvånande är det Montecristo som står för brorsdelen (23%), följt av Romeo y Julieta (15%), Partagas (11.8%), Jose L. Piedra (11.6%) samt Cohiba (11%). I artikeln framgår det vilka format som kommer att försvinna allt eftersom. Kan således vara en idé att bunkra vissa former…
  • Lita på att tillverkaren Gurkha återigen släpper något som balanserar mellan smaklöst och pråligt, två nya cigarrsorter för att vara specifik: G5 Avenger och Status. Den första, G5 Avenger, är en Nicaraguansk puro som återfinns i två storlekar (toro 6×50 samt torpedo 6×52). Status är en Dominikan med ett Connecticut shade-täckblad, kommer Churchill (7×50) eller torpedo (6.5×52).

Gurkha

  • Har du alltid gått och funderat på något kring whiskytillverkaren Laphroigs drycker? Tag chansen och ställ en fråga till dem och kanske få den besvarad live! 21 november kommer man att ha en live-provsmakning på websiten där man även kommer att besvara kundernas frågor. 20:00 GMT går det hela av stapeln och det beräknas hålla på i ungefär 40 minuter.
  • Har ni hängt här ett tag vet ni att Islay dras med leveransproblem av olja. Låt oss säga att det, milt sagt, fortsätter strula

Som ni har märkt är det lite si och så med uppdateringarna. Ska försöka bättra mig men som det ser ut kanske det blir en till två postningar i veckan ett tag, hoppas ni har överseende med detta.