Som jag antydde i förra inlägget var det ett tag sen vi hade ett inlägg här på bloggen. Nu senast kan det tillskrivas nätverksstrul hemma, annars lär det vara en kombination av julstök, mer arbete och en allmänt tillbakalutad själ. Men, nu får det vara nog med det! Nyhetsrunda, mes amis!

  • Kanske börjar bli lite i det senaste laget men än kan du ta planet till USA och småhandla lite. Cigar Aficionado har en genomgång av bra ställen att handla julklapparna ifrån, naturligtvis med ett lite mer… exklusivt tema.
  • Apropå julklappstips, även fullmatade CigarCyclopedia tipsar i två omgångar (del 1 och del 2) om vad man ska köpa till den rökande släktingen/fadern/dottern/modern/etc. Allt från The Sopranos Limited Edition till den massiva Opus 22 (till det facila priset av dryga 750 USD), bara till å shoppa loss.
  • Specifika märken för butikerna? Ingen nyhet direkt men nu verkar det som om man kört specialiseringsvagnen en bit till och gjort cigarrer exklusivt för en affär; Holt’s of Philadelphia har fått Punch att göra en Vintage-variant åt butiken. Tobaken kommer från Dominikanska Republiken, Ecuador och Nicaragua med en medium-till-full smakprofil. Vad som gör det hela extra kittlande är att cigarrerna har lagrats i ett år i cederträlådor innan försäljning.
  • … och knappt har man hunnit prata om Holt’s förrän det dyker upp en artikel om att Davidoff of Geneva i New York har fått till ett liknande, exklusivt avtal med några välkända märken. Cullman Signature Series, La Aurora Choix Supreme, La Garita Cigar Company, Fonseca Don Antero och The Super Selection är de märken man kan hitta i affären på Madison Avenue.
  • För ett tag sen postade jag en kort blänkare om världens dyraste whisky som sålts. Inte alltför långt efter börjar det dyka upp lite funderingar kring denna dyrgrips ålder, knappast till glädje för säljare… eller köpare.
  • One born every minute: ”on the rocks”-paket, granitkuber för kylning av whiskyn. För oss svenskar är knappast detta en nyhet då vi har väl plågats i tio års tid av de lätt kitschiga täljstenarna i var och varannan DUKA-butik. Var däremot inte medveten om att granit skulle kunna ”… enhance the aroma and flavor of the liquor… ”.
  • Har du 160 000 euro som ligger och skräpar? Då kan du passa på att anförskaffa Hennessys La Beauté du siècle, en cognac som kommer i en kristallkaraf från Baccarat.

Så, det dåliga samvetet något stillat. Får återkomma snart med mer nyheter känner jag, att slå av på takten inför julen går ju inte. ‘Tis season to be jolly och allt sådant. På återseende…

Annonser