Slut på softandet, dags att ta tag i bloggen igen. Efter en välförtjänt ledighet så är det dags igen att se vad som erbjuds i världen fylld till bredden av drickbart och rökbart:

  • Det ryktas om ytterligare ett skotskt destilleri som möjligen ska återöppnas. Glenglassaugh, som just nu ägs av Edrington Group (MacAllan, Famous Grouse, Higland Park), ser ut att säljas till ett östeuropeisk konsortium. Destilleriet öppnades 1875 och stängdes 1986, bilder från fabriken återfinns här.
  • Jag vill minnas att jag skrev en blänkare om detta förut; Hennessy släpper en knalldyr cognac (150 000 euro) som kallas, lite blygsamt,
    Beaute du Siecle. Beståndsdelarna är mellan 47 och 100 år gamla, ihopvispade av Yann Fillioux, Hennessys ”maitre de chai”, som en hyllning till Killian Hennessy. Synd bara att hela lådan är klappful.
  • Vi sparar den klyschiga ”har du x antal tusen över…” och hoppar direkt på dyrgriparna: Cohiba Behike heter den, mig veterligen, dyraste cigarren idag. £220 får man punga ut med om man vill få pröva på hur det känns att bränna upp en ansenlig del av månadslönen. 4000 stycken finns producerade och varje låda innehåller 40 stycken (!). För mer bakgrundsinformation kan man besöka Cigars of Cuba.
  • Nytt år och nya möjligheter, ja. En av dessa möjligheter kanske vore att gå igenom Cigar Aficionados lista över förra årets 25 bästa cigarrer. Absolut bäst, enligt juryn, är Padrón Serie 1926 No. 9, följd av A. Fuente Opus X PerfecXion No. 2 samt hederliga Monte 2:an. Enda problemet är man inte hunnit avverka 2006 än… eller 2005… eller 2004.
  • Inte bara Hennessy som lanserar ny cognac, även Martell är i lanseringstagen… Lagom till januari i år kommer man med en utgåva vid namn Château de Versailles Exclusive Edition. Cognacen kommer till en början att endast att säljas via Singapores flygplats (99 Singaporedollar) i en en-litersförpackning, resten av världen kommer senare att få ta del av en 70 cl-variant. Bilder från lanseringen i just Versailles finns att beskåda här.
Annonser