Till att börja med, tack till alla besökare som varit här under året som gått. Varför jag skriver detta är för att runt omkring fredag (11/1) eftermiddag så spräckte vi 10 000-besökargränsen! Stort tills man inser att något blont våp i Sthlm har 90 000 besökare i veckan, men icke desto mindre… Nu är bara frågan varthän vi ska ta vägen med det nya året och vad som kan tänkas göras. Har du idéer är du mer än välkommen att skriva en liten kommentar eller maila (cj(a)akerberg.net). Men nu, mot nyhetsdjungeln:

  • Den ryska närvaron i Charente fortsätter. Enligt Cognac World har den ryska firman Aroma tagit över A. de Fussigny och därmed släppt sitt kontrakt med Ferrand cognacs.
  • Har du planer på att köpa dyr och gammal whisky? Kanske det kan vara idé att besöka War on whisky fakers, en site som ägnar sig åt att peka ut falska whiskyflaskor till försäljning samt en del bra ”att tänka på” för den som funderar.
  • För den med minnet intakt kanske historien om den urgamla MacAllan-flaskan koms ihåg (flaskan gick för 50 000 USD och redan innan försäljning ifrågasattes dess äkthet). Nu finns det en intressant samling podcast kring ämnet. Dels pratar man med Dave Broom från Scotch Whisky Review angående hans varningar innan försäljningen (länk), dels pratar man med mannen som gjorde den historiska värderingen av flaskan (länk).
  • Om man bortser från en hiskelig omdaning av sin site har Cigar Cyclopedia en intressant liten blänkare om CAO och deras utstakade framtid.
  • Förutom familjen Ozgeners eskapader skriver man också om den nya Winston Churchill-cigarren från Davidoff. Enligt artikeln ska sonsonen, Winston S. Churchill, vara en av personerna bakom märket. Ser ut som om det är USA som är den primära marknande, men även andra affärer (läs: andra regioner) ska få leveranser. Premiär är det i februari.

Som ett bihang till CAO-nyheten ovan har man postat en video på YouTube där Tim Ozgener förklarar filosofin och tekniken bakom den ”nya” Vision-cigarren.

Annonser