Jodå, rykten går om att en leverans av rökbart kan närma sig Arboga-trakterna. Återstår att se, kan innebära att vi har en orsak att lägga upp lite fler recensioner här inom en snart framtid. I väntan på dessa pinnar så kan det passa sig att ta en tidigt titt på nyhetssegmentet där ute…

  • Cigarrlådor brukar vara en lite konservativ historia. Rektangulära eller kvadratiska med något tryck på… men det behöver inte vara så. National Cigar Museum har en intressant sida om cigarrlådor utöver det vanliga. En personlig favorit är de lådor från 30-talet som betitlas fancies, stilrent och snyggt.
  • Här har vi något som jag känner väldans vagt; Burns night. Verkar vara ett firande av den skotske poeten Robert Burns (mannen bakom Auld Lang Syne). Eftersom han är skotsk är whiskyn självskriven (liksom haggis) och några som tagit fasta på detta är Glenmorangie som tagit fram en särskild single malt för tillfället. Verkar vara som om man köper ett paket (för upp till 8 personer) från Harvey Nichols, komplett med en värd som kommer över och sköter middagen samt blandar drinkar till de närvande. Med tanke på vad man får för 1500 GBP så låter det inte så dyrt, se bara:

– In-store consultation with Harvey Nichols Executive Chef and private whisky tasting with Harvey Nichols sommelier; who will help you create the perfect Burn’s night dinner.
– A talented Burns Night host who will create a theatrical Burns Night atmosphere and produce Glenmorangie cocktails throughout the evening.
– Luxury Riedel Decanter set that includes 2 glasses
– A bottle of rare Glenmorangie Quarter Century
– Stylish box of 8 Paul Young chocolates hand-crafted to be paired uniquely with Quarter Century. .
– Presented in a contemporary style, the hamper delivery is to the area of your choice

  • The Cigar Blog tipsar, i en kortrecension, om Balvenies 12-åriga Double Wood. Titeln alluderar till det faktum att whiskyn mognat på ”vanligt” ekfat samt ett sherryfat. Jag har blivit mer och mer skeptisk mot starksprit och cigarrer men hans tips om Balvenien tillsammans med en Cohiba Maduro 5 låter ju onekligen intressant.
  • Slutligen; intressant liten connaisseur-artikel i Cigar Aficionado där man går igenom vällagrade cigarrer och vad de inbringar i betyg.

På återseende, pip-pip!

Annonser