Jorå, så atteeeeh… Återigen i Linköping och återigen ett hotellrum och återigen dags för lite nyheter, uppmixat med en liten läsuppmaning på slutet:

  • Här i helgen var det (tydligen) NBA All-Star weekend och gissa vilka som var ”officiella” cigarrsponsorer… CAO, naturligtvis. Frågan man kan ställa sig är; när ser man inte det här företaget. Vore ju kul om något annat cigarrföretag försökte konkurrera lite iaf.
  • Alla amerikaner är tossiga över att Fidel ser ut att dra sig tillbaka… Har de börjat salivera över tanken på att komma åt de rökbara skatterna som finns på denna ö månne? Om vi säger så här; jag skulle inte direkt hålla andan i väntan på ett slut på embargot.
  • Dagens recensionstips: en mina favoritsiter när det kommer till cigarrecensioner, Keepers of the Flame, har postat en rejält matnyttig recension av Padron 4000. Gå in, läs och begrund.
  • Jag trodde det var slut på dumheterna med bling-bling-flaskor i alla dess horribla former, men ack nej. Nu är det Bombay Sapphire som sällat sig till skaran med sin Revelation. Visst, det är för en god sak men det gör inte flaskan (fem stycken har producerats till ett sammanlagt värde av 1 miljon USD) vackrare att titta på.
  • Speaking of CAO, i Cigar Aficionado står det att läsa att CAO släpper ytterligare en façon i sin populära Brazilia-serie; The Chango. Cigarren mäter 6 1/2 tum lång, har ett ringmått på 50, säljs i omgångar om fem (i rör) och uppges ha ett butikspris på 6.80 USD.
  • Slutligen lite lästips: ta och titta in på Oscar Swartz blogg och då särskilt hans rapport Alternativ till Bodströmsamhället. Intressant läsning där man ömsom hisnar och ömsom knyter näven över det som omskrivs. Återigen alltså; gå in, läs och begrunda. Fast här kan ni ta det ett steg längre och tipsa era vänner och bekanta. Ett ämne som detta tåls verkligen att diskuteras…

Alldeles för länge sedan vi hade Vaughn Monroe på bloggen – Racing with the Moon

Svensk humor utan bäst-föredatum: Helmer Bryds Eminent Five Quartet – Dr Sloans Liniment