Tillsammans med ett riktigt klassiskt soundtrack spenderas ytterligare en kväll på ett hotell i Linköping, något som resulterar i att nästa recension först kommer dyka upp imorgon kväll (den som orkar vänta får se, två nyheter kan jag lova iaf). Men men, över till nyheterna… och ett boktips:

  • Är ni, käre läsare, en tequilamänniska som insett dryckens potential? Då kanske Jose Cuervo Reserva de la Familia 2008 vara något, en årgångstequila gjord uteslutande på blå agave och som åldrats på franska och amerikanska rostade ekfat. Priset uppges ligga på 100 USD för en flaska på 750 ml [källa: luxist.com].
  • Av någon anledning tänker jag på Groucho Marxs kommentar om medlemskap i föreningar då jag läser om Cohiba-klubben som finns i Hong Kong. Här erbjuds över 100 kvm klubbutrymme för den som relaxa i art deco-miljö, 110 privata humidorfack samt en terass på 65 kvm för den som vill avnjuta cigarren ute.
  • Och aproå Cigar Aficionado (som skriver om Cohibaklubben) så finns det lite nya videoklipp att beskåda på hemsidan, som hur en cigarr rullas på bästa sätt.
  • The King is dead, long live the King! Habanos S.A. meddelar att 2007 var året då Cohiba sålde bättre än Montecristo, något som gör den åtråvärda pinnen till världens mest sålda cigarr. Hmm, en kan ju undra om det är madurosatsningen som slagit väl ut:

The official press announcement cited the addition of the Cohiba Maduro 5 line last year as the catalyst for the change at the top of the sales table.

  • När vi ändå skriver om Habanos S.A. är det på sin plats att nämna att två cigarrer från Limitadasserien görs till permanenta modeller; Hoyo de Monterrey Epicure Especial (5 1/2″ x 50, från 2004) och H. Upmann Magnum 50 (6 5/8″ x 50, från 2005).
  • Jag trodde det var för sent för ”År 2007 bästa” men tydligen inte, The Scotch Blog har presenterat resultatet av sin omröstning kring årets whiskysorter. Denna omröstning kanske ni läst något om då det dök upp en del oegentligheter från industrin (av alla ställen). Bortsett från detta var resultatet rätt intressant. Vad sägs om vinnaren i Most bang for the buck (Laphroig Quarter Cask), distiller/blender/independent bottler of the year (Bruichladdich med 49% av rösterna!) eller best new product (Ardbeg Airigh Nam Beist). Spännande sorter som ger en hel del uppslag till vad man borde anförskaffa härnäst.
  • Slutligen angående tipset från bokrean: jag vet inte om den var för den lokala Bokiabutiken här i Linköping men här återfanns boken Churchill’s Cigar av Stephen McGinty till det facila priset av 99 riksdaler. Med tanke på att boken går på 180 kronor i inbunden form kanske det kan vara en idé att jaga tag på den. Än så länge, det lilla jag hunnit läsa, är den charmig och riktig fullspäckad med info. Får återkomma med en recension…

När vi ändå är inne på soundtracks så kan det passa att posta en video till inledningssekvensen från The Fog. Fantastiskt stämningsfull och läckert presenterat, är svårt att tänka sig att den här scenen tillkom som en ”räddningsscen” då filmbolaget var missnöjda med hur filmen tedde sig.

Annonser