Och int’ fan blev det några nyheter, även om tiden var välspenderad på annat, ”riktigt” leverne… Och när det väl skulle postas så fick WordPressidan tokspel, något som resulterade i att en halvtimmes arbete försvann. What me worry.

  • Whiskyvanor sprids världen över och detta medför, naturligtvis, en ökad konsumtion. Som exempel läste jag en artikel som nämner en investering på 40 miljoner GBP i Macallan-destilleriet för att få ut 30% mer whisky. Även Pernod Ricard och Diageo satsar pengar i en bransch som förväntas fortsätta växa rejält framöver. Något som kan intressera samlaren är att detta innebär också att tidigare, nedlagda destillerier väcks upp igen.
  • Det var ju ett tag sen vi hade kvinnodagen men denna nyhet är helt i linje; Zudlay Napoles heter vinnaren i Habanosfestivalens tävling i att matcha alkoholhaltiga drycker med cigarrer. Den 31-åriga Napoles jobbar till vardags som sommelier på välkända La Floridita. Dubbelt roligt då hon var den enda kvinnan och den enda kubanska medborgaren som deltog.
  • Intressant fynd; en artikel om ektunnans betydelse för lagringen av skotsk whisky. Intressant då artikeln dök upp på Cigar Weeklys hemsida, men även för att den är välskriven och rejält infospäckad.

Short and sweet, får återkomma senare med a) mer nyheter eller b) en recension kanske. Tills dess får ni hålla tillgodo med Vaugn Monroe:

Annonser