Vid det här laget vet ni vad som väntar; en liten nyhetssammanfattning, författad med utsikt över Stångån här i Linköping. Let’s roll:

  • Sedan 2001 har cigarrtillverkaren Avo släppt en limiterad cigarr lagom till varje vår och detta år är inget undantag. Cigar Cyclopedia skriver att årets version heter Tesoro (5 3/4 x 50) och är framtagen tillsammans med Hendrik Kelner (som jag skrivit om tidigare här). Cigarren kommer förpackad upprätt med en gördel kring foten. Tittar man på beståndsdelarna ser man att täckbladet är Ecuadorianskt blad (sun grown) medan ombladet är av Dominikanskt ursprung. Inlagan är också en Dominikansk affär med Piloto, Olor och San Vicente-tobak.
Avo Tesoro
  • New York Times har varit och besökt en cigarrfabrik tillhörande General Cigar Company i Miami. En intressant pratstund med legenden Ernesto Perez-Carrillo Jr. samt lite historia och lokalfärg gör artikeln klart läsvärd. Ursprungligen från Cigar Advisor.
  • Rejält tråkiga nyheter om de stämmer: whiskyn kan ta ett rejält kliv uppåt på prissidan om man ska tro whiskyguiden.se. En källa pratar om ökningar på 10% årligen under en längre tid.
  • Bruichladdichs blog återfinns en hel del sköna kort från Port Charlotte i början av 1900-talet. Bilder på destilleriet samt samhället gör det klart värt att titta in i galleriet.
  • Inte så mycket väsen men E24.se har en liten blänkare om cigarrfestivalen (som omskrivits här tidigare) samt ett mindre fotogalleri som inte har något att göra med festivalen, men trevliga bilder kan man alltid titta på. För lite mer kött på benen kanske den här artikeln kan fylla på.
  • Vissa får ut och resa samt se intressanta platser, som den här killen. Ett besök på Davidoffs fabrik och samspråk med Davidoffs folk (bland annat Hendrik Kelner) låter inte helt fel, bara att börja spara på den där resan till Dominikanska Republiken då.

Så där, en liten tårtbit av det som cigarr- och dryckesvärlden har att erbjuda. Tills vi syns igen…

… och, som vanligt, kan jag inte släppa iväg er i den kyliga natten utan något värmande:

Is you or is you ain’t my baby

och Stanley Jordan som framför Willow Weep for Me

Annonser