Efter ett besök på Linköpings Bishop’s Arms står en sak klar – Undvik, till alla buds stående medel, Samuel Adams White Ale. Ton av fruktsoda blandas med skurtrasa. Hiskeligt!

Men, det är ju inte därför vi är här, vi ska kolla på lite nyheter runt om i världen:

  • De är nog få som missat att statliga Vin & Sprit ska säljas till franska Pernod Ricard. För egen del hoppas jag att man låter bli att tafsa på Grönstedts och väl valda delar av snapsutbudet.
  • För den som inte är så familjär med märket Joya de Nicaragua kan rekommenderas denna lätta genomgång, från CigarCyclopedia, där man tittar på tillgängliga modeller och hur dessa mäter sig.
  • Ska man ta sig till OS i sommar kan det vara en idé att titta sig om en och två gånger så att det inte är ”rökning förbjuden”. Enligt Cigar Afincionado har myndigheterna börjat gå fram hårt för att få ordning på folkhälsoaspekten inför omvärldens invasion inför 8/8/08.
  • Såpoperan kring SWA och skotsk whisky fortsätter. The Laddie Blog skriver en kort notis om ett uttalande från SWA som nästintill luktar ren och skär propaganda.
  • En bit utanför ämnet: återigen har debattören Oscar Swartz fått ihop en intressant skrivelse, denna gång publicerad i Expressen, där han fått med sig en hel hög med personer som rankas högt inom Internet-Sverige. Naturligtvis handlar det om det förslag som ligger kring FRAs insamling av uppgifter på nätet samt upphovsrättsföretagens önskan att anförskaffa identifiering av insamlande IP-nummer. Läs och begrunda, diskutera och sprid.