Ni vet läget vid det här laget; en vända i Linköping resulterar i en nyhetsgenomgång… Så varför gå som katten kring het gröt? Onwards!

  • Det har börjat bli en tradition att hänvisa till något på Keepers of the Flames hemsida, denna gång är inget undantag. Dock är det inte en recension som fångar ögat utan en artikel om vad som dyker upp på cigarrens täckblad. En nyttig genomgång för den som oroar sig för att man fått svamp i humidoren…
  • Cigarrtillverkaren Ghurka är på gång med ytterligare en limited edition, denna  gång vid namn Ghurka Signature 1887. Cigarren har sitt ursprung i Honduras, kommer med två olika täckblad (maduro och natural) och finns i endast en storlek; toro (6 1/2 x 55). Priset ligger på dryga 8 USD för en cigarr.
  • Det här får helt enkelt sorteras under ”weird”: en italiensk gitarrsnickare har tillverkat tre gitarrer utifrån ett utjänt Lagavulinfat.
  • Ska Amsterdam besökas? Kanske ska passa på att titta förbi det här stället; 1001 whiskysorter ska finnas för provsmakning eller längre åtaganden. Whisky-caféets hemsida hittas här.
  • Det här låter konstigt… men kanske i linje med sedvanliga marknadskrafter: Altadis släpper fyra stycken Edicion Limitadas; Montecristo, Romeo y Julieta, Trinidad och H. Upmann. Det som gör mig konfunderad är att alla cigarrerna har samma blandning av tobak i sig – Mexikanskt täckblad, connecticut broadleaf som omblad och en blanding av tobak från Nicaragua och Dominikanska Republiken.

Mel Tormé – A foggy day in London

Svante Thuresson – Lets fall in love (med Katrine Madsen)

Annonser