Ingen fara, jag har inte slocknat utav överdosering av tysk underhållningsmusik. Det har helt enkelt varit mycket att göra vid sidan av… Men, ingen idé att gråta över spilld cognac. Bara att ta nya tag och titta på nyhetsfronten. Onwards, christian soldiers!

  • Känns som om man skriver om nya, dyra editioner var och varannan dag här. Nu senast är det Highland Park som lanserar en 40-årig single malt. Smaken sägs vara åt toffee, mörk choklad, apelsin och ljungtorv, vilket inte direkt låter mindre intressant. Kanske kan priset på £899 minska detta intresse något?
  • Är det inte så att man saknar cigarrer på över 3 meter hemma? Jose Castelar på Kuba jobbar på att få till en rekordcigarr, tanken var att nå 65 fot (strax under 20 meter) på ett visst antal dagar. Dock ser det ut som om han försöker nå trettio meter enligt den här artikeln. Att nå världsrekordet är dock avlägset då det sattes förra året i Dominikanska Republiken med en 135 fot (dryga 41 meter) lång cigarr.
  • CigarCyclopedia har ett intressant läsarbrev där frågan om export av kubansk tobak diskuteras. Läsvärt och insatt som alltid.
  • En whisky att hålla ögonen på? Ladie Blog pratar i korta ordalag om en mycket ung whisky (2002) som nu tappats på flaska och som fått godkännande av master distiller Jim McEwan. Vad som gör whiskyn extra intressant är det faktum att den är marknadens… mest torvrökta antar jag. Den beskrivs i postningen som ”… the world’s most heavily peated whisky” i alla fall.

Kort och koncist, förhoppningsvis blir det inte samma väntan på nästa postning.