Tillbaka på rummet efter en stilla stund med en Montecristo 1, ett glas 8-årig rom samt en god bok. Kvällen hade varit riktigt bra om det inte hade varit för en kall avslutning vilket gör detta skrivande till en övning i rättstavning…

Montecristo 1, rom och en god bok

  • Vad gör inte amerikaner för att få röka äkta, kubanska cigarrer? Tja, det enda, lagliga sättet är att röka cigarrer rullade av tobak som har sitt ursprung från pre-embargotiden. En sådan cigarr är Vuelta Abajo-cigarrer, en cigarr som härstammar från Dominikanska Republiken. Förutom den kubanska tobaken ingår vintageblad från Dominikanska Republiken (8-årig) samt ett Brasilianskt täckblad (maduro om man ska tolka recensionen. För fem dollar per cigarr är det inte alltför tungt prissatt… samtidigt kan man ju flina lite åt detta vi i Europa, helt lagligt, kan köpa äkta vara.
  • Detta är något som passerat under radarn; ett nytt destilleri för whisky är på gång. En svensk sådan, till på köpet. Enligt The Scotch Blog hör destilleriet hemma på ön Ven, mitt mellan Sverige och Danmark. Till en början verkar det som om man kommer att skeppa råvaror mellan Skottland och Sverige, man får anta att man siktar på ett ”självförsörjande” destilleri i framtiden.
  • De glada som var på plats när Bruichladdich-destilleriet åter öppnade sina portar 2001 kunde köpa en limiterad flaska med texten ”I was there” på för dryga 450 kronor. Idag ska denna flaska, enligt Fortune Magazine (via Ladieblog) vara värd i runda slängar 8400 kronor. Schyst investering…
  • Enligt Cigar Aficionado jobbar Rocky Patel på en liten omgång säsongscigarrer, Rocky Patel Summer Blend. Cigarren består av en Nicaraguansk inlaga, täckblad från Ecuador utav Sumatratyp samt omblad från Kamerun. Karaktären på smaken sägs vara medium till fyllig med peppriga toner; ”It just has enough spice… with almost some sweet undertones to it.”

Det var dagens genomgång. För den som känner sig cigarrsugen i Lkpg-området kommer jag försöka att ta mig en cigarr vid Scandic City om vädret tillåter framöver. Den som vill göra det till en herf är hjärtligt välkommen.

Annonser