Så där i efterhand skulle man kunna tro att jag varit lat, lite väl tillfreds med att ha prånglat upp två stycken recensioner på raken. Må så vara, dock har det även varit lite att göra i det verkliga, icke-bon vivant som tyvärr råder där ute. Men men, nu är bloggen återigen på banan, FRA-diskussioner till trots.

  • Även om man inte är en användare av deras produkter tror jag få cigarrentusiaster inte hört talas om Xikar Inc. Företaget ligger bakom en rad av välbyggda cigarrsnoppare och andra tillbehör inom detta område. Cigar Advisor har sett till att få sig en intervju med företagets VD, Kurt van Keppel.
  • Säg den cigarrtillverkare som inte har en Churchill-cigarr av något slag i sitt sortiment. Nu är det Davidoffs tur; The Churchill Millenium Blend. Cigarren ska tydligen komma med en kraftig smak (”full flavor”) och med ett mörkare täckblad än normalt. Tobaken i cigarren kommer från Dominikanska Republiken, Peru, Nicaragua och Ecuador.
  • En ny single malt är alltid värd att fira, så och denna gång. Hälsa The Singleton välkommen. Whiskyn kommer från destilleriet Glendullan i Speyside-regionen. Smaken ska gå åt toffee, kryddor och rostade nötter, något som definitivt kan gå bra med sommarmånaderna. Blir något att hålla ögonen på…
  • CAO brukar ha en förmåga att få ut någon eller några nya cigarrer om året, nu är det dags igen. Denna gång heter cigarren Lx2 (Ligero x 2, det vill säga toppbladen från plantan) och enligt utsago ska den vara en cigarr med en påtaglig styrka men samtidigt en behaglig sötma. Cigarren kommer i tre storlekar; Rob (5 x 48), Toro (6 x 50) samt torpedo-formade Beli (6 1/2 x 52) med ett pris på mellan 6-8 USD.
  • Internationell pinsamhet; vid ett statsbesök i Polen nyligen hade president Sarkozy med sig en flaska av excellent cognac (Domaine Fontaine de la Pouyade, in Bassac, 1713 vintage, [källa: cognac world])… Problemet? Ägaren till cognacshuset dömdes 2006 för att ha:

misled clients of the company about the origin and the important qualities and the composition of the cognac

  • I år la jag inte ner riktigt samma tid på att bevaka releasen av Grönstedts Nattional-cognac som förra året. För den som känner sig manad så kan det vara intressant att veta att den inte är slut i Sverige än, och ska man tro V&S är det återigen en höjdarcognac som står att finna. För den som undrar hur förra årets cognac var rekommenderas Terroirs egna recension.
  • Trots att det kan vara svårt att tro det kanske det finns folk där ute som inte nöjer sig med en humidor i dess klassiska utförande (Zino plexiglasägare, I’m looking at you!). Kanske följande lösning locka; en humidor som gjorts om för att likna ryggarna på ett antal böcker. Svart läder täcker skapelsen som kommer komplett med en hygrometer. Bara att punga ut med de 2 000 USD som krävs för att få lite lånad fägring till Billybokhyllorna där hemma.

Jag säger som jag brukar säga i dessa lägen; denna gång ska jag skärpa mig. På återseende!

Annonser