Åsså var det dags igen; en liten nyhetsrunda efter en tids tystnad. Kan det vara den annalkande semestern? Kan det vara lathet? Ingen vet…

  • Gränsen är sedan länge passerad för den utslitna ”Har du [pengar] över så kan du…”, nu kan vi kort konstatera att whiskytillverkaren Bowmore har en 42-årig skönhet till salu för 4500 USD. Enligt Luxist.com har man fått ut 827 flaskor från denna batch.
  • Ytterligare intressant läsning från cigarravdelningen på About.com – recensioner av ett gäng billiga cigarrsnoppare. Förvisso lite korthugget men ger en duglig insikt för den som är lite fundersam på de olika varianterna som finns där ute.
  • Det är alltid lika intressant att läsa intervjuer med tillverkare av cigarrer. Denna gången är det Cigar Weekly som tagit sig en pratstund med Jose Blanco, mannen bakom La Aurora. Diskussionen rör både flyttning av tillverkning samt frågor kring framtida produkter.
  • Förutom Bowmore har tillverkaren Ardbeg släppt en rejäl sak för den samlande whiskyentusiasten – the Ardbeg Double Barrel. Två stycken flaskor från två olika tunnor, satta 1974, presenteras i en vacker vapenväska i läder. En hel drös med tillbehör följer också med (dryckeskoppar i sterlingsilver, handblåsta glasflaskor och så vidare). 250 stycken väskor finns att köpa till en kostnad av dryga 23 000 USD.
  • Endast i den politiska världen: Londons borgmästare, Boris Johnson, har hamnat i blåsväder över ett cigarretui. Den pikanta detaljen är att cigarretuiet har tillhört Tariq Aziz, det plockades upp från dennes villa av Johnson, som 2003 jobbade som reporter i Irak. Naturligtvis är pajkastningen i full gång, med brösttoner om hyckleri eftersom Johnson har pratat om nolltolerans mot brott och det är ett brott att besitta egendom av kulturell art från Irak. Oh pish-posh!

Var ett tag sen vi hade lite musik här på Terroir, så här följer lite musikalisk spis igen.

Esbjörn Svenssons Trio – Serenade for the Renegade Live

Okänd internetsångare – There, I Said It Again! [imponerande Vaughn Monroe-tolkning av en glad amatör]

Annonser