Saker och ting börjar röra sig på nya jobbet, men jag ska försöka få till lite nyheter och någon recension framöver här. Keep watching this space, som det brukar heta.

  • Som så mycket annan shopping på nätet går mycket av tiden åt till att leta fynd och hitta billigaste men också bästa varan. About.coms cigarrsite har satt ihop en topp 10-lista över vad de anser är ”most bang for the buck”. Några av märkena känner man igen, några märken är… mindre kände, för att vara diplomatiskt. Kanske något att slänga med nästa beställning?
  • Funderar du på exakt hur du ska kalibrera din hygrometer? Ett tips kring detta med salttester från Cigar Advisor.
  • Goda nyheter från Islay; ser ut som om skörden av korn blir dryga 10% större än man förväntade sig.
  • Och om, av någon anledning, du funderar på att importera cigarrer i Tyskland kanske du bör läsa svågerns berättelse om hur det gick med hans beställning från Don Gabriel. Sensmoral: beställ till Sverige.
  • Lystring, Macanudo-älskare (och amerikansk-gjorda Romeo y Julieta-konsumenter): Cigar Cyclopedia har en blänkare om ett gäng nya modeller som är på väg ut på marknaden. För Macanudos del är det Macanudo 1968 (kommer i fyra storlekar) och Macanudo Reserva Anual 2008 (kommer i tre storlekar). De icke-kubanska Romeo y Julieta är Romeo y Julieta Habana Reserve (kommer i 10 storlekar) samt Romeo y Julieta Reserva Real (kommer i 18 storlekar!).
  • För en gångs skull är det bara en förbannat dyr whisky och inte en ”sälj din etagevåning på Strandvägen”-dyr whisky: en lite längre artikel på Luxist.com om tre herrar som satsar på de små volymerna av exklusiv whisky. Sorten som provas i artikeln är en blended från 1960. Spännande läsning, minst sagt.

Dagens musikstycke blir inte så mycket mer klassiskt än så här. Moonlight Serenade med The Glenn Miller Orchestra.

Annonser